לגלות את סיורי האמנות של לידה
אני מזמינה אותך להצטרף אלי למסע מרתק אל תוך עולם האמנות העכשווית כפי שהיא משתקפת ביצירות של מיטב האמנים בסצינה המקומית והעולמית.
מזה כמה שנים שאני מובילה סיורים במוזיאונים, גלריות וסטודיות של אמנים. כל אחד מן הסיורים שלי נבנה בקפידה לאחר מחקר עומק על תצוגות, תערוכות, גלריות והאמנים שמאחוריהן, ככה שיתחברו יחדיו לכדי חוויה אחידה, מרגשת ומחדשת.
במפגש עם היצירות אני פותחת חלון לעולם המסקרן שמאחורי עולם האמנות ומקיימת דיון יחד עם המשתתפים, על ידי דיאלוג ושיחה ובאווירה נעימה, וכך אנחנו מפענחים יחד את היצירה, הדיון נע סביב העבודה עצמה, רפרנסים מעולם האמנות, טכניקות עבודה, הביוגרפיה של האמן, מהלכים פוליטיים וכלכליים וכל נושא שיכול לתרום להבנה רחבה יותר של היצירה עימה אנחנו נפגשים. כמו כן, נרחיב ההבנה שלנו על עבודת האוצרות ונחשוב על ההשלכות והמסרים של אופן העמדת התערוכה כמו גם ההבחנה בין גלריות מסחריות ובין גלריות בניהול של קבוצת אמנים.
בביקורי הסטודיו של האמנים אנחנו זוכים למבט רחב יותר על האמן עצמו, נזכה למבט מבפנים של חללי העבודה הפרטיים ובעיקר על הלך המחשבה ומסלול היצירה עד לגמר ולתצוגה בחללים אמנותיים
מכיוון שהתצוגות בגלריות זמינות למשך שלושה שבועות בלבד, אין חודש אחד של סיורים דומה למשנהו, בכל חודש מחדש אני חוקרת, לומדת ובודקת מגוון גדול של אפשרויות ובוחרת את התערוכות הטובות ביותר לחוויה חד פעמית מרתקת.
המשתתפים בסיורים שלי הם ברובם סקרנים, מביני עניין ואוהבי אמנות, חלקם עסקו בעבר ואף עוסקים בהווה באמנות ברמות שונות, גם אמנים מקצועיים מצטרפים לסיורים שלי מעת לעת על מנת לפתוח את הראש ולקבל השראה ופרספקטיבה. אני תמיד משתדלת להנגיש את הסיור והידע לכל המגוון, גם סקרנים ללא ידע או ניסיון קודם באמנות ייהנו מהחוויה וירכשו כלים להבנה והנאה בעתיד.
מירב הסיורים שלי לוקחים אותנו לאזור תל אביב והמרכז, עם גיחות מדי פעם לירושלים וחיפה שגם בהן פועמת סצינה של יצירה ועשייה אמנותית שחשוב להכיר.
משך כל סיור הוא שעתיים וחצי, אני תמיד משתדלת לתכנן את מסלול הסיור כך שיהיו נגישים עם מינימום של הליכה.
צילום: אלי גרוס, אלכס גד, דליה שמש
סיורי החודש הקרוב
בואו נביא מעט צבע לתוך נובמבר.
לאה ניקל אמנית הצבע האולטימטיבית הישראלית , מביאה לתוך עולם האמנות שלנו צבעוניות עזה ובאנרגית נעורים עד לימיה האחרונים. כמו כן, נבקר בעוד 2 תערוכות יחיד של 2 אמניות צעירות ומאוד מוערכות. בגלריה הלובי תערוכה של רחל פרומקין שעושה עבודה מרשימה בנייר ומגזרות ובגלריה פרטר תערוכה של יפעת בצלאל ציירת ריאליזם עכשווית נהדרת.
דימויים מסיורי החודש
במהלך החודשים האחרונים היו לנו מספר סיורים בתערוכה המרגשת והמרהיבה של יאיוי קוסאמה Kosama Yayoi במוזיאון תל אביב, בינתיים אין להשיג כרטיסים לתערוכה במועדים נוספים.
אז מה זה אמנות עכשווית?
אמנות עכשווית עוסקת בענפי אמנות שנוצרים ממש בימים אלה: ציור, פיסול, צילום, וידיאו, מיצב ומיצג. אנחנו נוהגים
להגיד שהיא החלה בסוף שנות השישים-תחילת שנות השבעים של המאה הקודמת (סוף תקופת המודרניזם).
אפשר להגיד שהאמנות העכשווית בעצם נולדה עם הפופ-ארט, האמנים המרכזיים שבישרו אותה הם אנדי וורהול ורוי ליכטנשטיין, זאת תנועה של אמנים שהעבודה שלהם עסקה בביקורת תרבות הצריכה ההמונית, הם קיבלו את ההשראה ליצירה שלהם מתוך חיי היומיום.
מבשרים נוספים לאמנות עכשווית, הם, תנועות המינימליזם והקונצפטואליזם שהינם זרמים משמעותיים משנים אלו, וגם הם סימנו את תחילת העידן של האמנות העכשווית, המאפיין העיקרי שלהם הוא הפשטות של החומרים והדימויים, כאשר החשיבות עוברת לתכנים המושגיים של היצירה, התוכן שהאמן שותל ומסמן בעבודה, לרוב אלו תכנים שעוסקים בביקורת חברתית, פוליטית ודתית.
נעים מאוד, אני לידה
אמנית, פסלת, מציגה במוזיאונים ובגלריות בארץ ובאירופה. מרצה באקדמיה שנקר. בעלת סטודיו בתל אביב.
אמנות הייתה תמיד התשוקה שלי, בשנות העשרים המוקדמות שלי למדתי באקדמיה בצלאל ירושלים, במחלקה לעיצוב תכשיטים, אך בשלב די מוקדם הבנתי שבעצם אני רוצה לעסוק בציור ופיסול.
עברתי לחיפה, מסיבות משפחתיות, למדתי תואר ראשון באוניברסיטת חיפה, בחוג ל"אמנות יצירה" עם מרצים-אמנים מהשורה הראשונה של התחום כמו מיכה אולמן, אבנר כץ, אברהם אופק, שושנה היימן ועוד.
בהמשך הדרך למדתי לימודי מוזיאולוגיה באוניברסיטת תל אביב וגם לימודי המשך ב"מדרשה" בבית ברל, המקבילה לתואר שני באקדמיה.
לאורך השנים מילאתי מספר תפקידי אוצרות במוזיאונים, אצרתי תערוכות במוזיאון חיפה, מוזיאון "ינקו דאדא" בעין הוד, בסדנאות האמנים בחיפה "פירמידה" ועוד.
בשנים האחרונות אני עוסקת בפיסול ובמיצב. כשלכל הצבה ופסל אני בוחרת חומרים חדשים ולומדת להתמודד איתם וליצור בתוכם.
בתערוכה "מגדלת חלודה" בבית האמנים ב- 2017 הצגתי עבודות בהן גידלתי חלודה על גבי בדי קנווס ועבודות פיסול עם ברזל וחצץ. בביאנלה של הנייר ב- 2017 במוזיאון ארץ ישראל הצגתי "שטיח פרסי" תלת מימדי עשוי מסקינג טייפ. ב- 2018 הצגתי פסל שנדליר במוזיאון חיפה עשוי מכ- 250 בקבוקי בושם ריקים. בימים אלה אני עובדת עם מטריות ושמשיות, אני מפרקת את המטריות ומפסלת עם המיתרים.
תראו מה אנשים מספרים